Explorează Tenisul de Masă la Flux Arena Craiova - mese de calitate superioară și atmosferă dinamică. Rezervă telefonic și îmbunătățește-ți jocul într-un spațiu modern și prietenos, perfect pentru a te distra și a te întâlni cu alți pasionați de tenis de masă!
Tenisul de masă sau ping-pong este un sport în care doi sau patru jucători lovesc o minge ușoară de la unii la alții cu ajutorul unor palete. Jocul are loc pe o masă separată în două de un fileu. Un jucător trebuie să lase mingea jucată spre el să cadă o singură dată pe partea sa de masă și trebuie să o trimită înapoi pe partea de masă a adversarului. Jocul se desfășoară cu viteză mare și necesită reflexe rapide. Un jucător bun poate imprima efect mingii, ceea ce face ca ricoșajul din masă sau paleta adversarului să fie imprevizibil. Este de menționat faptul că ”recordul” în domeniul ”jocului pasiv” îl dețin românul Paneth Farkas și polonezul A. Ehrhich, care au jucat timp de 2 ore și 12 minute pentru a face un singur punct.[1] Tenisul de masă este foarte popular, în special în Asia de Est.[2] Este printre cele mai populare sporturi din lume ca număr de jucători,[3] și unul dintre cele mai noi sporturi majore.
Sistemul de iluminat (nocturnă). S-a optat pentru montajul unui sistem de ultimă generație (iluminat cu led). Fiecare teren este echipat cu câte 12 corpuri de iluminat montate conform unui proiect luminometric astfel încât să se asigure un iluminat constant pe întreaga suprafață de joc, fără umbre. Sistemul de iluminat de siguranță este alcătuit din corpuri pentru lumini de veghe (acumulator cu autonomie 3 ore) precum și corpuri de iluminat pentru asigurarea fluxului de evacuare (acumulator cu autonomie 3 ore).
Încălzirea pe timpul rece este asigurată de cel mai performant sistem de încălzire ce poate fi folosit în cazul unor astfel de construcții, și anume, sistem de încălzire cu tuburi radiante. Dintre avantajele acestui sistem menționăm: fluxul de căldură este direcționat către zona de joc asigurând astfel o încălzire a întregii suprafețe de joc (neexistând zone de disconfort termic); senzația de confort este deosebită, fără existența curentului de aer sau posibilități de antrenare a prafului, bacteriilor sau a mirosurilor neplăcute; intrarea în regim stabilizat de funcționare este deosebit de rapidă, cca. 15 minute de la pornirea instalației ceea ce permite folosirea terenurilor pe timp de iarnă fără a fi nevoie să se facă rezervări cu „ore” înainte (posibilitate rezervări „last minute” în limita disponibilității).
Tribune spectatori și bănci de rezervă. Fiecare teren are o capacitate de 95 de persoane. Tribunele cât și băncile de rezervă sunt echipate cu scaune independente și sunt amplasate în imediata apropiere a ușilor astfel încât fluxul de acces și evacuare să fie optim și să respecte toate cerințele legilor în vigoare. De asemenea, fiecare teren este prevăzut cu compartiment pentru observator în cazul desfășurării de competiții unde prezența acestora este obligatorie.
Fiecare teren este prevăzut cu câte 2 vestiare. Astfel, timpii de așteptare dintre partide sunt inexistenți. Clădirea vestiarelor are perete comun cu terenurile, astfel accesul în vestiare se efectuează dinspre parcare și alei, iar accesul spre suprafața de joc se realizează direct din vestiare, neexistând astfel distanțe de parcurs între vestiare și suprafața de joc. Capacitatea fiecărui vestiar este de aproximativ 20 de persoane. Fiecare vestiar este dotat cu cutii de valori pentru obiectele personale. Vestiarele beneficiază de grupuri sanitare proprii, unde beneficiați de următoarele facilități: 2 dușuri, 2 chiuvete, 1 pisoar, un WC, uscător de mâini, uscător de păr. Atât vestiarele, cât și grupurile sanitare sunt prevăzute cu sistem de ventilare pentru înlăturarea mirosurilor neplăcute. De asemenea, clădirea de vestiare este dotată cu două grupuri sanitare pentru bărbați și două pentru femei, pentru vizitatori. Clădirea este dotată cu sistem propriu de încălzire și producere apă caldă menajeră.
Tenisul de masă este atât un sport al minții,cât și al corpului. Deoarece nu este un sport de contact, tenisul de masă este un sport unde nu au loc accidentări dese. De obicei, gradul de dificultate, de forță și de rezistență necesare evoluează odată cu nivelul de pregătire, astfel încât riscul accidentărilor este foarte mic. Pentru că nu întrebuințează o grupă de mușchi mai mult decât pe altele, tenisul de masă este benefic la vârsta copilăriei. Corpul este lăsat să se dezvolte armonios, fără a fi deformat, pentru că acest sport combină agilitatea de a răspunde la loviturile adversarului cu rapiditatea de organizare a propriei strategii. Principalele beneficii aduse de tenisul de masă sunt: • sporirea concentrării și a stării de vigilență • stimularea funcționării creierului • dezvoltarea gândirii strategice • antrenarea coordonării văz / mână • exercițiu fizic pentru toate grupele de mușchi,fără a deforma organismul • un bun mijloc de socializare Tenisul de masă este indicat copiilor cu o constituție mai puțin atletică sau în cazul în care musculatura se dezvoltă într-un ritm mai încet. Practicarea acestui sport crește mobilitatea corpului și ajută la dezvoltarea musculaturii, mai ales în zona membrelor inferioare și a spatelui. Este excelent în cazul copiilor care nu au răbdare sau nu reacționează bine la emoții.
În incintă există posibilitatea de a se consuma băuturi răcoritoare, alcoolice, cafea, snack-uri. În cel mai scurt timp se va pune la dispoziția Dumneavoastră o terasă prevăzută cu grătar și bar, unde se pot organiza mici evenimente înaintea sau după susținerea partidelor.
Locația este prevăzută cu aproximativ 30 locuri de parcare amplasate în incintă. Parcarea și aleile sunt realizate în totalitate din pavaj. De asemenea, este de menționat faptul că locația este complet împrejmuită, neexistând pericolul ca bunurile Dumneavoastră să fie vandalizate sau deteriorate.
Opțiuni variate de terenuri sportive