Experimentează Terenul de Padel Acoperit la Flux Arena Craiova - calitate și confort pentru amatori și profesioniști. Rezervă telefonic și bucură-te de un joc plin de acțiune într-un spațiu modern, ideal pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și a te distra alături de prieteni!
Padel este un sport de rachetă care se poate juca în interior sau în aer liber. Jucătorii sunt închiși într-o zonă de 10 pe 20 de metri cu pereți transparenti și garduri din plasă de sârmă pe alocuri. Cele două echipe sunt separate de o plasă de tenis, iar terenul este marcat cu linii și zone de servicii. Pereții din jurul terenului fac ca mingea să poată sări în direcții neașteptate pentru a condimenta jocul! PUNCTAJUL ÎN JOCUL DE PADEL Padel folosește același sistem de notare ca și tenisul. Este nevoie de șase jocuri pentru a câștiga un set, iar echipa care câștigă două seturi câștigă jocul. Un joc este marcat exact la fel ca în tenis, adică 15/0, 30/0, 40/0, avantaj, decupare etc. Dacă un set ajunge la o remiză de 6/6, există un tie-breaker ca în tenis. SERVICIUL ÎN JOCUL DE PADEL Un joc este început prin servirea în diagonală ca în tenis, fiind permise două încercări de serviciu (primul și cel de-al doilea serviciu). Serverul trebuie să fie în spatele liniei de serviciu. Cel care primește poate sta oriunde dorește pe teren, în fața serverului. Mai întâi, serverul sălțeață mingea, apoi o lovește sub nivelul taliei. Mingea trebuie să sară în zona de serviciu opusă înainte de a fi lovită de cel care primește. Dacă mingea nu sare în zona opusă, este fault. Dacă sare în zona opusă și lovește gardul din plasă de sârmă înainte de a trece linia de serviciu (pe partea întoarcerii), este de asemenea fault. Dacă mingea lovește în plasă și cade în căruț, este punct. Dacă atinge gardul din plasă de sârmă înainte de a doua săritură, este fault. JOCUL DE PADEL Odată ce mingea este în joc, toate mingile care traversează plasa trebuie să atingă mai întâi suprafața de joc, pe partea adversă, înainte de a lovi un zid. Jucătorii pot lovi mingea din voleu. Jucătorii pot lovi mingea după ce s-a lovit pe un perete pentru a o trimite înapoi adversarului. La fel ca în tenis, mingea poate sări doar o dată în partea ta și poate fi lovită o singură dată. Este posibil să loviți mingea tare, astfel încât să iasă din teren după ce a sărit! Dar echipa adversă poate alerga pentru a încerca să o lovească aducând-o din nou în joc. Acest tip de punct este deosebit de interesant!
Sistemul de iluminat (nocturnă). S-a optat pentru montajul unui sistem de ultimă generație (iluminat cu led). Fiecare teren este echipat cu câte 12 corpuri de iluminat montate conform unui proiect luminometric astfel încât să se asigure un iluminat constant pe întreaga suprafață de joc, fără umbre. Sistemul de iluminat de siguranță este alcătuit din corpuri pentru lumini de veghe (acumulator cu autonomie 3 ore) precum și corpuri de iluminat pentru asigurarea fluxului de evacuare (acumulator cu autonomie 3 ore).
Încălzirea pe timpul rece este asigurată de cel mai performant sistem de încălzire ce poate fi folosit în cazul unor astfel de construcții, și anume, sistem de încălzire cu tuburi radiante. Dintre avantajele acestui sistem menționăm: fluxul de căldură este direcționat către zona de joc asigurând astfel o încălzire a întregii suprafețe de joc (neexistând zone de disconfort termic); senzația de confort este deosebită, fără existența curentului de aer sau posibilități de antrenare a prafului, bacteriilor sau a mirosurilor neplăcute; intrarea în regim stabilizat de funcționare este deosebit de rapidă, cca. 15 minute de la pornirea instalației ceea ce permite folosirea terenurilor pe timp de iarnă fără a fi nevoie să se facă rezervări cu „ore” înainte (posibilitate rezervări „last minute” în limita disponibilității).
Tribunele spectatori și băncile de rezervă. Fiecare teren are o capacitate de 95 de persoane. Tribunele cât și băncile de rezervă sunt echipate cu scaune independente și sunt amplasate în imediata apropiere a ușilor astfel încât fluxul de acces și evacuare să fie optim și să respecte toate cerințele legilor în vigoare. De asemenea, fiecare teren este prevăzut cu compartiment pentru observator în cazul desfășurării de competiții unde prezența acestora este obligatorie.
Fiecare teren este prevăzut cu câte 2 vestiare. Astfel, timpii de așteptare dintre partide sunt inexistenți. Clădirea vestiarelor are perete comun cu terenurile, astfel accesul în vestiare se efectuează dinspre parcare și alei, iar accesul spre suprafața de joc se realizează direct din vestiare, neexistând astfel distanțe de parcurs între vestiare și suprafața de joc. Capacitatea fiecărui vestiar este de aproximativ 20 de persoane. Fiecare vestiar este dotat cu cutii de valori pentru obiectele personale. Vestiarele beneficiază de grupuri sanitare proprii, unde beneficiați de următoarele facilități: 2 dușuri, 2 chiuvete, 1 pisoar, un WC, uscător de mâini, uscător de păr. Atât vestiarele, cât și grupurile sanitare sunt prevăzute cu sistem de ventilare pentru înlăturarea mirosurilor neplăcute. De asemenea, clădirea de vestiare este dotată cu două grupuri sanitare pentru bărbați și două pentru femei, pentru vizitatori. Clădirea este dotată cu sistem propriu de încălzire și producere apă caldă menajeră.
În incintă există posibilitatea de a se consuma băuturi răcoritoare, alcoolice, cafea, snack-uri. În cel mai scurt timp se va pune la dispoziția Dumneavoastră o terasă prevăzută cu grătar și bar, unde se pot organiza mici evenimente înaintea sau după susținerea partidelor.
Locația este prevăzută cu aproximativ 30 locuri de parcare amplasate în incintă. Parcarea și aleile sunt realizate în totalitate din pavaj. De asemenea, este de menționat faptul că locația este complet împrejmuită, neexistând pericolul ca bunurile Dumneavoastră să fie vandalizate sau deteriorate.
Opțiuni variate de terenuri sportive